Організація харчування в закладах загальної середньої освіти на початку навчального року

Закінчились шкільні канікули. З 1 вересня в звичайному режимі почався навчальний рік в закладах загальної середньої освіти міста. Гаряче харчування дітей під час перебування у школі є одним з важливих умов підтримки їх здоров’я і здатності до ефективного навчання. Для цього харчування повинно бути якісним, різноманітним, відповідати потребам організму дитини. Саме це питання вирішує комбінат КП КШХ «Шкільний»  з початку нового навчального року.

З 1 вересня організація харчування у закладах загальної середньої освіти здійснюється згідно погодженого з управлінням освіти та держпродспоживслужбою тендерного примірного раціонального меню, розробленого за новим Санітарним регламентом для закладів середньої освіти. Організація повноцінного безпечного гарячого харчування є важливим перспективним завданням, що стоїть перед комбінатом КП КШХ «Шкільний» на даний період в зв’язку затвердженням нових норм та нового порядку організації харчування в закладах освіти, яким визначено механізм організації харчування. У встановлений перехідний період на нові норми та новий порядок харчування з 01 вересня 2021 року по 01 січня 2022 року з метою забезпечення різноманітності страв у меню на даний час розробляються страви з використанням нової сировини: круп — кускус та булгур; нові  м’ясні страви з використанням філе курчат-бройлерів та м’яса стегенець курячих охолоджених. Приорітетним способом  теплової обробки при приготуванні нових страв є тушкування та запікання.

Технологами комбінату проводиться спостереження за попитом на нові страви в їдальнях шкіл.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *