Дотримання КП КШХ «Шкільний» санітарно- гігієнічних норм у роботі в літній період та основні заходи профілактики гострих кишкових інфекцій

Дотримання діючих санітарних правил і норм – запорука організації безпечного, якісного харчування дітей у закладах дошкільної освіти в літній період. Необхідну інформацію, рекомендації,  поради по дотриманню санітарно-гігієнічних вимог  у теплу пору року, що пов’язано з більш активним розмноженням мікробів у продуктах, для обов’язкового виконання надали спеціалісти комбінату присутнім завідувачам виробництва харчоблоків ЗДО на постійно діючій виробничій нараді, яка відбулася 20.07.2021 року.

Акцентовано увагу на виконання заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій: дотримання вимог до замовлення та приймання безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини у необхідній кількості,  додержання термінів та правил їх зберігання; приготування страв згідно процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР); дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків; боротьба з комахами — переносниками збудників інфекційних захворювань.

Усі присутні на нараді активно обговорювали шляхи виконання заходів, складено графік перевірок по дотриманню санітарно-гігієнічних вимог у роботі харчоблоків в літній період.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *